نحوه اجرای آجر چینی در ساختمان

متن کامل
دیوارهای ۵/۱۱ سانتی به‌عنوان دیوارهای غیر باربر شناخته می‌شوند و به علت منشأ بار تخریب می‌شوند. تصویر زیر بیشتر شما را راهنمایی می‌نماید.



از این دیوارها جهت منفک نمودن فضاها استفاده می‌شود و یا به‌صورت دیوار محافظ عایق کاری به کار برده می‌شوند. دیوارهای ۱۰ سانتی بایستی از چهار سمت با دیوارهای باربر اتصال برقرار کرده باشد. در اغلب موارد با دیوار حامل یا قاب‌های ساختمان با اسکلت فلزی یا بتنی پیاده سازی می‌شود که در تصویر زی می‌توانید ملاحظه نمایید.



در ملاط دیوار ده سانتی از ماسه و سیمان استفاده می‌شود. بایستی قبل از انجام عملیات تمام آجرها را در آب غوطه‌ور نموده و آن‌ها را سیراب کنیم. در همه‌ی دیوارهای آجری بایستی اتصال برقرار باشد. در یک روز کاری باید حداکثر یک متر آجرچینی انجام دهیم تا ملاط به‌خوبی پیوند بخورد و بعد از در روزهای بعد کار را ادامه دهیم. اگر از ملاط سیمان و ماسه در دیوارهای آجری استفاده نمودیم بایستی تا سه روز بعد از عملیات عمل آبدهی را تکرار نماییم. بایستی دقت شود که مقدار سیمان و ماسه از میزان معمول بالاتر یا پایین‌تر نباشد. عمل دوغاب دهی باید هر نیم متر انجام شود. در صورتی که می‌خواهیم دیوار ۲۲ سانتی بنا نماییم باید در هر روز تنها دو متر از آن را اجرا نماییم و به ملاط فرصت لازم برای جذب چسبندگی را بدهیم، اما در ساخت دیوار ۳۵ سانتی می‌توانیم تا سه متر در روز آن را بسازیم. تصاویر زیر شما را بیشتر راهنمایی می‌نماید.



سطح آجرچینی در هر رج بایستی به‌طور کامل افقی باشد و مواج نباشد، چون توزیع بار در سطح افقی همسان صورت می‌گیرد. زمانی که دیوار می‌چینیم در بخش‌های گوناگون ساختمان اختلاف ارتفاع آجرچینی هر بخش نبایستی از یک متر از سایر بخش‌ها بیشتر باشد. در زیر می‌توانید این مورد را ملاحظه نمایید.



از ویژگی‌های آجر استفاده شده این است که مقاومت آن از ۵۰ کیلوگرم بر سانتیمتر باید بیشتر باشد. همچنین این آجرها باید کامل و بدون شکستگی و نیز از کناره‌های تیز بدون آلودگی و مواد خارجی برخوردار باشند. آب آن بین ۸ تا ۱۸ درصد وزن آجر مکش دارد، چون مکش زیاد به علت پوکی یا خامی آجر بوده و مکش کمتر از ۸ درصد موجب چسبندگی نامناسب آجر به ملاط می‌شود. استفاده از آجر شکسته و ناسالم موجب استحکام کمتر دیوار و استفاده بیشتر از ملاط می‌شود.
آجر از انواع مصالح ساختمانی محسوب می‌شود که در هر دورانی از تاریخ به‌نوعی به کار برده شده است. آجرچینی انواع گوناگونی دارد که به چند نمونه از آن اشاره می‌نماییم. انواع آجرچینی شامل راسته نما-کله نما- کله راسته- یک ردیف کله یک ردیف راسته-مشبک جناغی می‌باشد که برای نماسازی‌های مختلف کاربرد دارد که در بالا به آن‌ها اشاره شد. انواع دیگر آجر چینی در زیر آمده است.


آجرچینی بلوکی
در دیوارهای آجری با اتصال بلوکی پیوند به‌صورت ۱۰۰ درصد می‌باشد و دیوار از آجرهای کامل و سه قد بنا می‌شود. در ردیف سرنما، دیوار با سه قدی در سمت عرض دیوار شروع می‌شود. توجه به این نکته ضروری است که در این دیوار در هر ردیف یک طرف دیوار سرنما و طرف دیگر دیوار راسته نما می‌باشد و روی دیوار اصلی با توجه به سه قدی اول دیوار انتخاب می‌شود در ردیف سرنما، سه قدی به شکل سرنما مشاهده می‌شود. این شرایط را می‌توانید در تصویر زیر مشاهده نمایید.


آجرچینی صلیبی
پیوندها در این شکل از آجرچینی به شکل اتصال‌های بلوکی بوده اما در ردیف چهارم بایستی بعد از آجر سه قد، یک آجر نیمه به کار برد؛ بنابراین اگر به دلیل طول دیوار جهت رعایت اتصال بخواهید در ردیف دوم از آجر نیمه استفاده نمایید در ردیف چهارم مکان نیمه آجر به سمت دیگر دیوار پس از آجر سه قد منتقل می‌شود. آجرچینی صلیبی کاربرد زیادی در کشور ما ندارد. در زیر می‌توانید تصویر این آجرچینی را مشاهده نمایید.


آجر چینی هلندی
این روش آجرچینی ترکیبی از اتصال بلوکی و کله راسته می‌باشد. در شکل زیر آجرچینی هلندی با لاریز را می‌توانید مشاهده فرمایید.


3 آبان 1397
تعداد بازدید: 2257

نظرات

مرورگر شما بسیار قدیمی است!
جهت مشاهده این وب سایت به صورت صحیح، بروزرسانی مرورگرتان ضروری خواهد بود. بروزرسانی مرورگر
×